Најновије

Инцидент на аеродрому у Скопљу: Због Вјосе Османи вађени пиштољи, уследиле бројне реакције

Шеф обезбеђења председника Скупштине Северне Македоније Африма Гашија уперио је пиштољ у чело полицијском службенику који је на аеродрому у Скопљу затражио од председнице привремених институција у Приштини Вјосе Османи да отвори свој пртљаг.

Инцидент се догодио наочиглед сведока - путника и запослених на аеродрому, а реаговале су и дежурне полицијске патроле, преноси македонски 24 Инфо.
Османи је приликом повратка из Париза слетела на аеродром у Скопљу, одакле је требало да настави пут Приштине. У складу са процедурма аеродрома, замољена је да отвори кофере.

Међутим, она је то одбила и, како наводи македонски медиј, дрско и непримерено се обратила обезбеђењу аеродрома.

Након што је одбила да отвори кофере, позвала је председника македонског Собрања Африма Гашија од којег је затражила помоћ да прође без прегледа пртљага, пише Косово онлајн.

Гаши је пристао да јој помогне и послао на аеродром припаднике свог обезбеђења на челу са шефом, Сабедином Синанијем.
Синани и још неколико припадника Гашијевог обезбеђења пред десетак путника, дрско и увредљиво су се обратили обезбеђењу аеродрома и тражили да пусте Османијеву да прође контролу, преносе медији.

Међутим, након што су запослени одбили да пусте Османијеву, Синани је извадио пиштољ и уперио у чело полицијском службенику на аеродрому, пише 24 инфо.
Убрзо је неколико наоружаних полицијских јединица стигло пред ВИП улаз на аеродром и уперило оружје у Синанија. После краће драме, инцидент је окончан, без повређених.

Аеродром у Скопљу: Обавезни смо да проверимо све путнике

Аеродром у Скопљу саопштио је поводом овог инцидента да имају законску обавезу да изврше безбедносну проверу свих путника, пртљага и терета на летовима са Међународног аеродрома Скопље и аеродрома Свети Апостол Павле Охрид, укључујући и путнике који путују кроз ВИП салон. Иако у реаговању Османијеву не помињу по имену, са аеродрома поручују да је „Одељење безбедности ТАВ Македоније, у оквиру својих надлежности, извршило стандардну безбедносну проверу поменутог путника као и његовог пртљага на пункту", пише Репортери.нет.

Касно синоћ реаговао је и МСП у Приштини који је затражио званична појашњења од амбасаде Северне Македоније поводом инцидента на скопском аеродрому.

УКРАЈИНЦИ ОБЈАВИЛИ: Убили смо скоро 580 хиљада руских војника

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА