Најновије

ИЗРАЕЛ НАСТАВЉА СА ЕГЗЕКУЦИЈАМА: Убили још пет високих фигура Хамаса!

Израел је недавно убио двојицу политичких лидера Хамаса и три војна команданта у тунелу испод Газе, рекли су данас извори из те групе за лондонски лист "Ашарк Ал-Авсат".
Израелска војска

Израелска војска

Према њиховим речима, у нападу израелске војске (ИДФ) убијени су политички лидери Хамаса Рави Муштаха и Самех ал-Сирај заједно са три команданта из војног крила групе, Бригаде Из а-Дин ал-Касам - Абдула Хадија Сијама, Самија Одеха и Мухамеда Хадида, преноси Тајмс оф Израел.

Муштаха је био "де факто" премијер Појаса Газе и задужен за финансијске послове у политичком бироу Хамаса. Наводно је помогао у оснивању војног крила Хамаса и Израел га је ухапсио 1988. пре него што је пуштен 2011. у склопу размене заробљеника.

Такође је наведено да је Муштаха био близак повереник шефа Хамаса у Гази Јахјеа Синвара. Ал-Сирај је служио у Хамасовом политичком бироу од 2021. године и такође је био задужен за унутрашњу безбедност у Гази.

Наводно је био на челу тајне обавештајне јединице која је деловала из Турске. ИДФ је у новембру саопштио да је циљао Муштаху и Сираја у тунелу, али није могао да потврди њихову смрт.

Међутим, извори које цитира поменути лист кажу да се напад на тунел у којем су убијени припадници Хамаса догодио пре око недељу и по дана, напомињући да је подземно скровиште делимично оштећено у ваздушном нападу на почетку рата.

У извештају се такође наводи да је тунел користила терористичка група као командни и контролни центар. Извори Хамаса кажу да су тела убијених лидера извучена из рушевина након последњег бомбардовања и да су наводно синоћ сахрањени, преноси Танјуг.

Прочитајте ОВДЕ шта премијер Србије каже о идеји за референдум председника Вучића

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА