Најновије

МАКЕДОНЦИ НА АЕРОДРОМУ "МАЛТРЕТИРАЛИ" ОСМАНИЈЕВУ: Ово је истина, огласили се безбедносна служба

ТАВ Македонија, безбедносна служба скопског аеродрома, демантовала је тврдње да је њихов службеник покушао да узме телефон од председнице привремених приштинских институција Вјосе Османи.

"Категорично одбацујемо наводе да је наш службеник из сектора безбедности покушао да одузме телефон. Њен телефон је затражен ради обавезног безбедносног прегледа путем скенера", саопштено је из ТАВ Македоније на тврдње из канцеларије Османијеве.
Позивајући се на документе ЕЦАЦ-а и Бечку конвенцију наводе да су од контролног прегледа изузети само званични гости Владе Републике Северне Македоније о чему обавештење добија оператер аеродрома.

У случају Османијеве, судећи према саопштењу ТАВ Македонија, такво обавештење није добијено, а претходно је и македонски МУП саопштио да су безбедносне службе аеродрома у Скупљу поступиле у складу са својим овлашћењима.

Из канцеларије Османијеве је, међутим, у међувремену саопштено да, након што је она ушла у авион, скопски аеродром није дозволио полетање за Љубљану дуже од сат времена под изговором да аеродром у Љубљани није спреман за слетање.

"Али, додаје се у реаговању, канцеларија Османијеве је контактирала словеначку страну одакле им је речено да то није тачно и да би авион могао да слети у заказано време", тврди се у саопштењу из канцеларије Османијеве, које је потписао саветник за медије Беким Купина, пренели су скопски медији.

Он тврди да је понашање руководства и запослених на македонском аеродрому било супротно са, како се наводи, "међународном праксом, према којој су шефови држава када путују заштићени дипломатским привилегијама и имунитетима".

Тврди и да је обезбеђење скопског аеродрома покушало је да узме лични телефон Османијеве, али да она то није дозволила јер би то, како кажу, био тежак прекршај.

Такође тврде да је службеник на аеродрому покушао, како наводе, "да физички гурне Османијеву, приморавајући косовску полицију да реагује". Не наводи се, међутим, на који је начин тзв. косовска полиција била приморана да реагује.

Купина додаје да је пртљаг Османијеве противно правилима одузело особље аеродрома.

"Бахато и насилничко понашање званичника на скопском аеродрому је без преседана и никада се није десило ни на једном путовању председника било где у свету“, наводи се, између осталог, у реаговању Купине, преноси Танјуг.

ШПИЈУНСКА ОРГАНИЗАЦИЈА ЦИА! Бивши обавештајац изнео нове информације

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА