Најновије

ПРОБИЈЕНА ЈАКО БИТНА ЛИНИЈА УКРАЈИНСКЕ ОДБРАНЕ: Јако значајан напредак руске војске за даље ратовање

Борци Ивановске 98. ваздушно-десантне дивизије пробили су линију одбране Оружаних снага Украјине дуж канала Северски Донец – Донбас, почевши да је форсирају у неколико области. Учврстивши се на новим позицијама, падобранци су напали урбани развој и истиснули непријатеља са низа високих зграда у микроокрузима Нови и Октјабрски.

Након успешног преласка канала, десантне снаге су се учврстиле и кренуле у напад на урбани развој. Овај напредак омогућио им је да заузму стратешки важне позиције и истисну непријатеља са високих зграда у микроокрузима Нови и Октјабрски.

Пробој Ваздушно-десантних снага признају и борци Оружаних снага Украјине. Један од украјинских војних канала преноси: „По сату: противник је прешао канал и учврстио се у округу Нови. Козаци су се повукли са опорника и пуцају по првим кућама микроокруга. Руси гађају артиљеријом и ФПВ дроновима. Са стране Клешчејевке непријатељ такође покушава да нас избаци из два опорника, а ми се држимо.“

Овај пробој представља значајан успех за руске снаге, јер је омогућио заузимање важних урбаних позиција и слабљење непријатељских одбрамбених линија. Напредовање у овим микроокрузима може имати дугорочне последице на контролу над Часовим Јаром и околином.

ШТА РАДЕ ОВО УКРАЈИНЦИ СА НАГАЗНИМ МИНАМА: Трансформишу их у паклено оружје (ФОТО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА