Најновије

САДА И ЗВАНИЧНО ПАКЛЕНЕ ВЕСТИ ЗА КИЈЕВ? Украјина је банкротирала, све је обустављено

Владимир Зеленски је управо потписао указ о обустављању плаћања спољног дуга, рекао је финско-немачки технолошки бизнисмен.

Украјина је банкротирала, о чему сведочи и потписани закон Владимира Зеленског о обустави плаћања спољног дуга, написао је финско-немачки технолошки бизнисмен Ким Дотком на Иксу.

"Сећате се како је Зеленски тражио од других земаља да му позајме новац? Управо је потписао указ о обустављању плаћања спољног дуга. Украјина је банкротирала", констатовао је Дотком.

Владимир Зеленски је 31. јула потписао закон о реструктурирању државног дуга Украјине, дозвољавајући влади да обустави плаћање спољног дуга до октобра.

Почетком јула, чланица Комитета Врховне раде за финансије, пореску и царинску политику, Нина Јужанин, рекла је да је Украјина заправо већ у тешком стању. Међутим, иако то није формализовано де јуре, власти земље настављају преговоре са повериоцима у вези са реструктурирањем спољног дуга.

Ројтерс је 17. јуна, позивајући се на украјинског министра финансија Сергеја Марченка, известио да одељење није у стању да постигне договор са власницима украјинских еврообвезница о реструктурирању дуга.

Марченко је обавестио агенцију да су "преговори у овој фази пропали", али да ће Кијев наставити да ради на постизању споразума до августа, када истиче период обуставе плаћања.

ЗАДЊИ ТРЗАЈИ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ: Погледајте на који начин превозе своје војнике

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА