Најновије

ШПИЈУНСКА ОРГАНИЗАЦИЈА ЦИА! Бивши обавештајац изнео нове информације

Све указује на то да су неки од људи који су учествовали у недавној размени затвореника између Москве и неколико западних земаља били шпијунска средства ЦИА, рекао је за Спутњик Скот Ритер.

Чини се да је размена која се догодила 1. августа била договор између руских тајних служби и америчке ЦИА, приметио је бивши обавештајни официр америчког маринског корпуса и бивши инспектор за оружје УН.

Коментаришући оно што се назива највећом таквом разменом од Хладног рата, Ритер је истакао да је међу 16 затвореника које је Русија ослободила био и Еван Гершковић, ухваћен на делу док преузима руске тајне. Новинар Вол Стрит Џурнала је касније оптужен за шпијунажу, на суђењу проглашен кривим и изречена му је дуга казна.

Ветеран америчких маринаца Пол Вилан такође је оптужен за шпијунажу, док је руски политички активиста Владимир Кара-Мурза, како се испоставило, имао америчку зелену карту.

„Ово имплицира да је постојао посебан однос између њега [Кара-Мурзе] и америчке владе, о чему америчка влада можда не жели да говори у јавности“, рекао је Ритер.
„Изгледа да је Кара-Мурза такође био на платном списку ЦИА“, приметио је он.

САДА И ЗВАНИЧНО ПАКЛЕНЕ ВЕСТИ ЗА КИЈЕВ? Украјина је банкротирала, све је обустављено

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА