Најновије

ВРЛО ЗАНИМЉИВО: Амбасадори Квинте поручили Куртију - Не подржавамо!

Амбасадори земаља Квинте у Приштини састали су се данас са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, а након састанка амерички амбасадор Џефри Ховенијер рекао је да су обавестили Куртија да владе земаља Квинте, у консултацији са НАТО-ом не могу да подрже било какву промену садашњег статуса моста на Ибру.

"Ми, представници Француске, Њемачке, Италије, Велике Британије, Сједињених Америчких Држава састали смо се са Куртијем да га обавестимо да наше владе у консултацији са НАТО-ом не могу да подрже било какву промену тренутног статуса моста у Митровици у овом тренутку", рекао је Ховенијер, преноси Репортери.

Како се наводи до састанка амбасадора Квинте са Куртијем је дошло након дуже расправе Приштине и ЕУ око тог питања.

Портпарол ЕУ Петер Стано изјавио је раније да би то питање требало решавати само у дијалогу, док је специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак прошлог месеца подсетио да је отварање моста у Косовској Митровици предмет два споразума постигнута током дијалога.

Са тим се сложио и командант Кфора Озкан Улуташ који је такође рекао да свака одлука у вези са мостом у Косовској Митровици мора да се донесе у оквиру дијалога уз посредовање ЕУ.

ЗАДЊИ ТРЗАЈИ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ: Погледајте на који начин превозе своје војнике

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА