Најновије

Вучевић: СНС ће подржати Вучића у намери да распише референдум о поверењу председнику

Председник Владе Србије Милош Вучевић изјавио је данас у Чачку да ће Српска напредна странка подржати председника Србије Александра Вучића у намери да распише референдум о поверењу председнику државе, јер не жели да ова земља губи време док опозиција замајава народ неистинама које пласира свакодневно и додао да иза свега стоји борба за власт.

„То је крајњи циљ оних који политику злоупотребљавају. Говорим о политичарима, не говорим о народу. Грађани, народ, су донекле збуњени, забринути, јер су изложени невероватном броју полуинформација, нетачних информација. Сви причају о нечему о чему везе немају, не дозвољавају да струка срочи своја мишљења и ставове, него наравно виде да је ово тема на којој могу политички да поентирају и њихов крајни циљ је смена Александра Вучића”, рекао је премијер приликом полагања камена темељца за изградњу нове зграде НТП Чачку.

Вучевић је позвао опозицију да не троше време и енергију народа јер, како је рекао, њих не интересује ни Јадар нити судбина народа у Подрињу већ како да победе председника Србије.

„Хајде да причамо о референдуму за опозив председника Републике. Ако буде та процедура покренута, онда ћемо сести да причамо заједно са председницом Народне скупштине госпођом Брнабић и заједнички ћемо донети одлуку. Оно што је суштина, људи који се баве том јефтином политичком демагогијом не брину о самим људима. Сви су водили државу када је Рио Тинто дошао у Србију, одобравали и промовисали рударење јадарита. То су називали највећом шансом Србије, а данас виде да је то тема где би могли да плаше народ и направе климу за политичке промене”, рекао је Вучевић.

Он је, говорећи о ангажовању независних стручњака, рекао да је нужно и неопходно да они објасне грађанима Србије зашто се залажу или не залажу за експлоатацију литијума.

„То би био прави пут. Да људи чују од оних који се разумеју у ту тему шта нам ваља чинити. Зато што о литијуму, јадариту, минералима и рударењу причају људи који нису прошли поред Рударско-геолошког факултета и не знају ништа о томе. Ја себи не дам за право да причам о рударству, јер се нисам школовао за то, али разумем шта је могућа економска и политичка предност Србије. Ја ћу лично као председник Владе инсистирати на томе да баш струка прича о томе и то непосредно, тамо где је народ узнемирен”, рекао је Вучевић.

Он је додао да то може бити и на корист народа, али и на корист саме државе Србије.

Он је подсетио на историјску чињеницу да је Србија за време владавине деспота Стефана Лазаревића била, иако вазална држава, једна од најбогатијих држава управо због рудника, пре свега сребра, на својој територији као и да је тада донет први закон о рударењу у Србији.

„Данас смо видели код момака који у НТП производе алу фолију да користе сребро, управо да би храна остала здрава и дуже у употреби. Немојте да незнање и мрак победе знање и светлост. Хајде да учимо сви заједно. Ја верујем да то што имамо, да нам је то од Бога и природе дато да користимо. Да нађемо најбоље решење како то можемо да користимо, развијамо и да водимо рачуна о нама, не о неким другима. Сагласан сам да пре свега струка мора да прича о овој теми”, закључио је премијер.

Он је истакао да у Србији нико неће радити ништа што може да угрози здравље људи и животну средину.

„Сви живимо овде, дишемо исти ваздух и пијемо исту воду. Ми смо, Влада и председник Републике Србије, одговорни за грађане Србије и нашу државу. Немојте да нам неко уноси раздоре да би нанео штету Србији. Они хоће неред и хаос. Нема нереда и хаоса, има разговора и озбиљног приступа овом пројекту и праћења да ли ће уопште доћи до реализације, само ако добијемо гарантије да све буде по највећим европским, светским и српским стандардима по питању заштите грађана и животне средине”, закључио је Вучевић.

МИРИШЕ НА ПАКЛЕНИ РАТ: Километарске колоне балистичких ракета (ВИДЕО)

Извор: Спутник.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА