Најновије

ЗЕЛЕНСКИ НИКАД ЈАСНИЈИ: Главна потреба Украјине је да се прекине рат чим пре!

Украјински председник Владимир Зеленски дао је нову званичну изјаву о потреби да се сукоб оконча што је пре могуће. Штавише, он је то назвао „главном потребом Украјине“.

„Министарство спољних послова и службеници Канцеларије за међународне послове извештавали су о нашим специјалним спољнополитичким могућностима – то су могућности да барем задржимо Украјину у фокусу светске пажње, повећамо подршку, обезбедимо ефикасну заштиту украјинских потреба и главне потребе… да окончамо овај рат што је брже и поштеније могуће“, рекао је он у својој новој изјави.

У последње време Зеленски све чешће истиче потребу да се рат оконча у блиској будућности.

Он и други представници Кијева у последње време редовно изјављују спремност за преговоре са Руском Федерацијом, а украјински лидер је рекао и да следећи форум о миру у Украјини неће бити успешан уколико Русија на њему не буде присутна.

Промену политичког наратива Зеленског диктирају и дешавања у Америци, где постаје извесно да ће победу на председничким изборима однети Трамп, што ће аутоматски значити и заокрет у политичком деловању Америке наспрам украјинског питања и подршке самом Зеленском.

Прочитајте ОВДЕ зашто Вучић неће референдум о литијуму, него о “опозиву председника”

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА