Најновије

ДЊЕПАР ПРЕПУН ТЕЛА УКРАЈИНСКИХ ВОЈНИКА: У води у Херсону пронађена опасна бактерија

Ситуација са водом у граду Херсону, који држе Украјинци је критична, у њој је бактерија опасна по живот, упозорава руска страна.

Гувернер Херсонске области Владимир Саљдо упозорио је данас да је у води у граду Херсону, који је под контролом Оружаних снага Украјине, пронађена бактерија изузетно опасна по људско здравље, преносе РИА Новости.

Како се наводи, до ширења инфекције дошло је због квара система за пречишћавање и због тога што је река Дњепар, која пролази кроз ту област, препуна тела украјинских војника.

Саљдо, стога, данас упозорава да не треба користити воду Дњепра, чак ни за техничку употребу, купање или рибарење.

Према његовим речима, инфекција је пронађена у граду који контролише Кијев, док је на левој обали реке Дњепар, на којем се налазе руске снаге, за сада нема. 

"Комсомољска правда" подсећа да је у граду Херсону примећен пораст броја оболелих од колере, од чега је одређени број људи већ умро. РИА Новости су у јуну писале да у граду влада епидемија ове болести, што је тада потврдио и Саљдо. 

"Комсомољска правда" додаје да незваничне руске снаге у региону потврђују да је колера пронађена и у води у Херсону, као и да су од ње умрли неки украјински војници.

САДА ЈЕ ЗВАНИЧНО! Русија ослободила Њујорк

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА