Најновије

Кенеди Млађи разматра да одустане од кандидатуре и пружи подршку Трампу

Републикански кандидат је претходно тражио од Роберта Кенедија Млађег да му се придружи.

Независни кандидат на предстојећим председничким изборима у САД Роберт Ф. Кенеди Млађи разматра да прекине предизборну кампању како би се придружио кампањи кандидата Републиканске партије Доналда Трампа, изјавио је Кенедијев кандидат за потпредседницу Никол Шаханан.

Шаханан је рекла да она и Кенеди, као независни кандидати, ризикују да за њих гласају потенцијални Трампови гласачи, што би довело до, како је навела, расипања гласова и "отварања пута до победе" кандидату Демократске партије Камали Харис, преноси Ројтерс.

"Можемо и да одмах одустанемо и удружимо се с Доналдом Трампом", рекла је она, али није прецизирала када ће Кенеди и она донети дефинитивну одлуку.

Кенеди је раније данас поручио да је спреман да разговара с лидерима "било које политичке странке" како би остварио циљеве ка "којима је стремио током 40 година своје политичке каријере".

Кенеди је претходно настојао да буде кандидат Демократске странке, али се одлучио за независну кандидатуру.

Позивајући се на званичнике из Кенедијеве капмање, "Вашингтон пост" је прошлог четвртка објавио да је бивши демократа тражио састанак с Харисовом како би разговарао о могућности да служи у њеном кабинету. 

Истог дана, Кенеди Млађи је у објави на Иксу написао да би демократска странка Харисове била "непрепознатљива" за његовог славног стрица и оца, да није у складу с његовим вредностима. "Не планирам да подржим Харисову за председницу. Планирам да је победим", закључио је Кенеди.

Према последњем истраживању Ипсоса, Кенеди има подршку међу око четири одсто америчког бирачког тела.

Трамп је тражио од Кенедија да му се придружи, док тим кампање Камале Харис није о томе преговарао с Кенедијем, наводи Ројтерс.

НАВЛАЧЕ БЕДУ НА СЕБЕ: Ево где се обучавају украјински пилоти за Ф16

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА