Најновије

„Никоме нису потребни“: Лукашенко о зближавању Јерменије са Западом

Председник Белорусије Александар Лукашенко критиковао је политику Јерменије на зближавање са западним земљама и рекао да Јермени „нису потребни никоме” осим Русији и Белорусији.

„Каква је то политика? Коме су потребни Јермени, осим нама? Никоме. Нека развијају своју економију и фокусирају се на оно што имају. Каква Француска? Који Макрон? Сутра Макрона неће бити и сви ће заборавити на ту Јерменију“, рекао је Лукашенко у интервјуу телевизији „Русија“.

Он је позвао државе постсовјетског простора на јединство и истакао да је немогуће „нешто узети од Русије, а ништа не дати заузврат“. „Морате схватити да ће доћи до ситуације када ћете нас, а не неког другог молити. Нико вам неће притећи у помоћ. Уз то, ми смо створили економски простор

– барем постсовјетски простор. Зашто да га губите?“, додао је белоруски политичар.

Премијер Јерменије Никол Пашињан затражио је 13. јуна извињење од председника Белорусије јерменском народу за речи подршке Азербејџану током 44-дневног рата 2020. године. Пашињан је рекао да „никада неће отићи у Белорусију“ све док је Лукашенко њен председник. Истог дана у Јереван је на консултације позван и јерменски амбасадор у Белорусији. Белорусија је такође вратила свог амбасадора у Јерменији на консултације.

Претеће поруке службеницима Владе Српске стигле из Приштине, циљ - изазивање панике

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА