Најновије

Пољански: Напад украјинске војске на Курску област показао право лице кијевског режима

Западне земље плаше се да коментаришу напад Оружаних снага Украјине на Курску област, пошто је Кијев овим нападом показао своју праву природу, изјавио је заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански.

„Знате, то је веома интересантно питање, јер су за сада веома плашљиви и, рећи ћу, неактивни у том погледу, зато што се очигледно осећају непријатно због онога што се дешава у Курску. Пре свега, у украјинском друштву и у малобројним левичарским медијима у Украјини постоји готово једногласно мишљење да је то велика стратешка грешка.

А ово што се сада дешава није остварило ниједан од циљева који су формулисани, а сећате се да су ти циљеви били заузимање Курске (нуклеарне) електране и потом покушаји преговора са Русијом, као и повлачење руских снага из источном фронту. Дакле, ови циљеви нису постигнути. Ови догађаји сасвим јасно су показали право лице кијевског режима, јер они убијају људе“, објаснио је Пољански.

Он је подсетио да су украјински војници убили два волонтера.

„Тамо има много људи са нацистичким обележјима, па чак и западних новинара који, иначе, илегално улазе на територију Руске Федерације заједно са украјинским трупама, што ми осуђујемо.

То чак ни они не могу да сакрију, иако то доказује да су корени нацизма веома дубоки у украјинском друштву. Ово је незгодна ситуација (за западне земље), праве посебну атмосферу за наше западне колеге и за сада не проговарају, јер се плаше да ће, ако отворе уста и нешто кажу бити фатално компромитовани дејствима украјинске војске. Наравно, наше друштво се консолидовало. Још више добровољаца одлази на фронт и немам апсолутно никаквог разлога да сумњам да нацистичке следбенике у Украјини чека исти онакав славни крај као Хитлерове следбенике у Немачкој пре 80 година“, нагласио је дипломата.

Раније је портпарол генералног секретара УН Стефан Дижарик изјавио да ова светска организација и даље са забринутошћу прати ситуацију са нападом Оружаних снага

Украјине на Курску област, као и да стање цивилног становништва изазива забринутост.

Форсирани напад украјинских Оружаних снага на Курску област почео је 6. августа. У области је на снази ванредна ситуација и више пута је проглашавана опасност од ракета. Према подацима Министарства за ванредне ситуације Русије, више од 122 хиљаде људи расељено је из девет пограничних региона. Центри за привремени смештај за становнике Курске области који су били принуђени да напусте своје домове отворени су у 24 региона.

УКРАЈИНСКЕ СНАГЕ ТУКЛЕ ЖЕСТОКО: Руски херој извукао и спасио војнике (ВИДЕО)

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА