Најновије

Порука Србима: Камали Харис на ноге стигао слуга америчке империје – право из Приштине

Присуство Аљбина Куртија на предизборној конвенцији Демократске странке у Чикагу може да значи само једно – да све што он ради српском народу на Косову и Метохији, ради уз прећутну сагласност америчке владе. А то што је позван на демократску конвенцију значи да га Демократе отворено подржавају.

Позивом Куртију да присуствује конвенцији, америчке Демократе поручују оно што је Хилари Клинтон рекла пре неколико година – да је такозвано Косово њен лични и пројекат њене породице, каже за Спутњик новинар и колумниста Небојша Малић.

Такође поручују да је независност Косова за њих лично питање, без обзира да ли се на њиховом челу налази Џо Бајден, Камала Харис или Барак Обама.

„Својевремено сам говорио да је један од основних разлога што амерички Срби треба да подрже Републиканце тај да за њих Косово, односно малтретирање Срба на Балкану није лично питање, него ствар бизниса и да је неки теоретски договор ту и могућ, док са Демократама никаквог договора нема“, категоричан је наш саговорник.

Санкције против Куртија само про форме

Против Куртија и његовог приштинског режима пре око годину дана Вашингтон је увео и санкције, међу којима је мера забране састанака и посете званичника привремене приштинске администрације у Америци. Упркос томе, Курти иде у Чикаго.
Према Малићевим речима, Демократе воле да кажу да нико није изнад закона, међутим, прећутани део те реченице гласи „осим нас“.

„Те наводне санкције изгледа да су биле само про форме и неке представе ради, јер је очигледно да су они у сваком тренутку могли да зауставе било шта што је он радио, а изабрали су да то не ураде. То самим тим значи да су те санкције само за представу и да они отворено подржавају све што он ради“, наводи Малић.

Слуга америчке империје

На питање да ли је Курти за Демократе пример демократије, Малић одговара да термин „демократија“ код функционера демократске странке има специфично значење – када кажу „владавина демократије“, то по њиховом тумачењу значи владавина Демократа.

„Демократија је оно што они кажи да је. То што он сада прича како су они најдемократскија земља на Балкану, то су приче за малу децу у које ни Американци не верују – то је прича која у неким озбиљнијим круговима не пије воду. Суштина приче је да он овим показује да је апсолутно лојалан америчкој глобалистичкој империји, а то је једино што њих занима“, назначава он.

Малић подсећа да је администрација Доналда Трампа својевремено скинула Куртија са власти, а да се на њу вратио уз помоћ Демократа. Сада, присуством на конвенцији, показује да им је у потпуности лојалан.

„Великоалбански национализам увек је у служби неког освајача, било да је то Османско царство, Аустроугарска, нацистичка Немачка, или сада глобалистичка америчка империја“, сматра Малић.

Куртијево присуство на демократској конвенцији у Чикагу сигнал је америчким Србима за кога да гласају јер од Била Клинтона демократе спољну политику и концепт америчке империје заснивају на лажи и миту да су Срби геноцидни агресори, закључује Малић.

Подсећамо, како су најавили медији, предизборној конвенцији Демократске странке, која је у понедељак почела у Чикагу присуствоваће и премијер такозваног Косова Аљбин Курти.

Осим њега, масовном скупу америчких Демократа, на коме би актуелна потпредседница САД Камала Харис требало да и званично постане председнички кандидат, присуствоваће и члан Председништва Демократске лиге Аљуш Гаши и секретар за спољне односе Демократске партије Косова Бернар Никај.

Курти ће учествовати и на панелу под називом „Национална демократска конвенција и улога политичких партија“.

Шеф српске дипломатије Марко Ђурић обратио писмом Националном демократском институту, који је Куртијев званични домаћин у Чикагу.

Ђурић у писму наглашава да је веома забрињавајуће и разочаравајуће што неко ко је широко препознат као кршитељ људских права и основних демократских вредности, и ко је више пута упражњавао праксе које подривају интересе и присуство САД на Западном Балкану, добија прилику да промовише своју опасну политику и етно-националистичку агенду.

„Дозволите ми да вас подсетим да су ове дестабилизујуће активности, укључујући константно удаљавање од дијалога између Београда и Приштине и одбијање усклађивања са Вашингтоном, снажно осуђене од стране високих званичника и представника у САД и ЕУ“, каже се у писму које је упућено на адресу председнице Националног демократског института, Тамаре Кофман Витс.

НАЈНОВИЈЕ ОТКРИЋЕ - УКРАЈИНСКА АРМИЈА КОРИСТИ РОБОТЕ: На фронту ходају где човек не сме, дали им Британци (ВИДЕО)

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА