Најновије

ПОТПУНО ШИЗОФРЕН ОДНОС! Шта је тзв. Косово за Кијев

Однос украјинске Владе према косовском проблему је потпуно шизофрен, оцењује српски историчар и спољнополитички уредник америчког часописа „Хрониклс“ Срђа Трифковић.

Он објашњава да је с једне стране Украјина годинама уназад говорила да неће признати једнострано проглашење независности Косова, покушавајући да изједначи положај Крима и тзв. Косова, док је с друге стране, од 2014. године украјинска политика све више усклађивана са интересима великих западних сила, за које је независност Косова неприкосновени стуб њихове политике на Балкану, иако је, како каже то у моралном и правном смислу – апсурд.

Украјина је, наводи Трифковић, покушала да следи НАТО политику и политику Европске уније, коју јој је колективни Запад наметнуо на неки подмукао начин, али још увек није повукла тај коначни потез.

„Верујем да ће то учинити с временом. И тврдиће се да су, наравно, два случаја потпуно различита, да је Косово имало право да се отцепи од Србије из разноразних разлога, док Крим никада није имао право да се отцепи од Украјине“, каже Трифковић.

Он оцењује да се једноставно не може тражити рационално објашњење и логика када се ради спољној политици кијевског режима.

„Она је диктирана непредвиђеним околностима, а не одређеним принципима. Никада није ни била принципијелна, барем не од фебруара 2014. и никада неће бити, све док садашњи режим или неки сличан наследник овог режима буде на власти у Кијеву“, закључује Трифковић.

Претеће поруке службеницима Владе Српске стигле из Приштине, циљ - изазивање панике

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА