Најновије

ПУТИН: Русија победила на Кавказу, победиће и у Курској области

Противници Русије настављају са покушајима дестабилизације ситуације у земљи, изјавио је председник Русије Владимир Путин на састанку са мајкама жртава терористичког напада у Беслану.

„Што се тиче противника и непријатеља они настављају рат и покушаје дестабилизације наше земље“, рекао је он.
Он је борбу против тероризма упоредио са догађајима у Курској области.

„Русија је победила терористе на Кавказу, победиће и неонацисте који чине злочине у Донбасу и Курској области“, поручио је он.

Како је истакао, Русија ће остварити своје циљеве у борби против неонациста исто као што је остварила у борби против терориста. Он је обећао да ће заслужена казна стићи одговорне за злочине у Донбасу, Новорусији и Курској области.

Познато је да непријатељи Русије у иностранству немају морала, али на то је немогуће навићи се, додао је руски председник.

„Код нас се каже да не бисте то пожелели ни свом непријатељу, али наш непријатељ је другачији, он није као ми“, додао је председник.

Како је навео, терористички напад у Беслану остаће незацељена рана у историјском сећању целе Русије.

Путин је додао да су извршиоци терористичког напада у Беслану добијали подршку из иностранства.

„Добро знамо да су из иностранства покушали не само да оправдају овај страшни злочин, већ су терористима пружали сваку врсту помоћи: моралну, политичку, информативну и финансијску“, рекао је руски председник.

У ликвидацији терориста који су 1. септембра 2004. године узели више од хиљаду талаца, убијено је 10 специјалаца, два припадника Министарства за ванредне ситуације Русије и 15 полицајаца. Снаге безбедности су 3. септембра ликвидирале 31 од 32 терориста – последњег је суд осудио на доживотну казну затвора коју служи на Јамалу.

Руски председник допутовао је данас у Беслан, где је обишао меморијални комплекс Град анђела, на чијој територији су сахрањени погинули у терористичком нападу на школу 2004. године.

Претеће поруке службеницима Владе Српске стигле из Приштине, циљ - изазивање панике

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА