Најновије

Руска војска формира три нове групе снага: "Белгород", "Курск" и "Брјанск"

Руска војска форимираће три нове групе снага: "Белгород", "Курск" и "Брајнск", саопштило је Министарство одбране. Истовремено, заменик министра одбране генерал-пуковник Јунус Бек Јевкуров именован је за заменика руководиоца Координационог савтеа за војну безбедност три пограничне области.

То су одлуке саопштене током састанка Коориднационог савета за војну безбедност три пограничне области који м је председвао министар одбране Андреј Белоусов.

Он је прецизирао да се Јевкуров налази у Курксој области.

"У Националном центру управе одбраном РФ оформљена је специјална оперативна група чији су задаци: прикупљање, анализа питања из региона и контрола њиховог решавања", рекао је министар.

Он је члановима Координационог савета поручио да 24 сата дневно буду на вези са регионима. Оперативна група добила је 25 питања која се тичу обезбеђивања државне границе.

Белоусов је рекао да ће лично решавати најсложеније задатке у вези са војном безбедношћу Курске, Белгородске и Брјанске области.
Како је саопштено, представник Генералштаба руске војске и команданти ове три групе биће одговорни за заштиту тих области од напада дроновима и другим средствима.

Такође је саопштено да је су решени су проблеми испоруке дронова, генератора, квадроцикала, термовизијских камера за Белгородску област.
У Курску област испоручена је тражена количина беспилотних летелица, оружја за борбу против дронова, средстава за радиоелектронску борбу, мале трафо-станице.

Брјанска област ће 21. августа добити радаре и системе за супротстваљање дроновима.

ПУТИН: Русија победила на Кавказу, победиће и у Курској области

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА