Најновије

СТАНО: Било би добро да "Косово" слуша своје партнере

Стано је рекао да се став ЕУ по питању моста није променио.

Портпарол Европске уније Петер Стано рекао је да би тзв. косовским властима било добро да саслушају своје партнере и савезнике по питању плана за отварање моста на Ибру.

На конференцији за новинаре у уторак, Стано је рекао да се став ЕУ по питању моста није променио. Он је поновио да о овом питању треба разговарати у оквиру дијалога у Бриселу, преноси "Коха".

"Став Европске уније по питању моста је јасно изречен протеклих дана и недеља и саопштаван је партнерима у Приштини и о њему се нашироко разговарало са другим партнерима у оквиру ЕУ, САД, НАТО-а и Кфора. Став ЕУ се није променио. Нема ништа ново", рекао је Стано.

"Понављам да су у току дискусије и интеракције по овом питању, у складу са ставом ЕУ треба избегавати једнострано и некоординисано деловање и о овом питању треба разговарати у оквиру дијалога. Ово је тачка гледишта свих партнера и савезника Косова. Власти Косова учиниле би себи и грађанима добру услугу када би слушале поруке партнера и савезника", изјавио је он.

Стано је додао да ЕУ намерава да избегне сваки једнострани или некоординисани корак који би могао да има веома негативан утицај, не само на погођене заједнице, већ и на тзв. косовску администрацију и владу у Приштини.

Он је навео да не постоји датум када би могао бити потенцијални састанак на којем би се разговарало о овом питању у Бриселу.

Руска војска формира три нове групе снага: "Белгород", "Курск" и "Брјанск"

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА