Најновије

УКРАЈИНЦИ СРУШИЛИ: Руси премостили!

Приликом напада на у овом делу Курске области уништена су три моста, али Руси су изградили убрзо два, а сада им се придружио и трећи понтонски мост.

Украјина је у два округа Глушково и Теткино уништила упкупно четири моста како се би руске снаге у тој зони изоловале и одсекле од главнине снага, дошле у окружење, а онда као и на почетку операције Барбароса извели заробљавање уз медијску помпу.

Најпре су за викенд уништена била два и тешко оштећена три моста код Глушкова.

Иначе ради се о мочварном тлу, које иако је равница и није баш погодно за употребу оклопно-механизоване борбене технике.

Приликом напада на у овом делу Курске области уништена су три моста, али Руси су изградили убрзо два, а сада им се придружио и трећи понтонски мост.

Два понтонска моста откривени су на сателитским снимцима који су направљени 17. августа преко реке Сејм.

Западни извори тврде да су понтонске мостове Руси изградили између 15. и 16. августа, источно од села Глушково у Курској области.

Украјинци наиме покушавају исто оно што су покушали да ураде у Херсонској области 2022. године и Антоновског моста, рушења руског повлачења. Украјиници су гађали мостове како би спречили повлачење цивила и војске са десне на леву обалу Дњепра када се гледа у смеру према ушћу Дњепра у Црно море. Генерал Сергеј Суровикин је тада сам извршио повлачење цивила и војске, а онда је мостове који су већ тад били тешко оштећени дигао у ваздух и урушили су Антоновски. То се показало одличном порценом, јер је касније уследило рушење бране Нова Каховка и полављивање тог подрчју.

Руси су то извели јер су имали довољно понтоњерских средстава мостова, скела, што Украјици упрос донацијама нису имали довољно.

Циљ Украјинаца је да рушењем мостова преко реке Сејм желе да остваре успех и поколе руску војску. Украјинци сада желе да ураде оно исто што нису успели на Дњепру. Иначе река Сјем није исто што и Дњепар и на овој реци је много лакше поставити прелазе него на Дњепру.

Иначе пре неколико месеци, али још и раније у Курску област руска војска послала је била велику количину инжењеријских средстава, мостова, скела и прелаза. Поставља се питање зашто баш у Курску област, а не у Херсконску. Такође да ли је ово била свесна замка навлачења Украјинаца у замку. Украјинци на том простору Курске области имају 10.000-15.000 војника.

Извор: Тв Фронт 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА