Најновије

Опасна фаза: Запад усмерава терористе на Србију и Српску – разлог је и Русија

Очигледно је да се на српски етнички и политички простор сели тај западни геополитички формат притиска преко исламског тероризма, каже за Спутњик стручњак за тероризам Џевад Галијашевић поводом терористичких претњи којима су изложене институције Србије и Републике Српске.

Ал каида, Исламска држава и било која глобална терористичка организација нити би постала глобална, нити би имала моћ какву је имала без глобалне моћи Запада коју је пренео на њих, додаје Галијашевић.

Селидба исламсита у Русију по налогу Запада

„Све је, дакле повезано са америчким деловањем у свету, а тако и ове терористичке групе и терористички притисци на Србију и Републику Српску. Нема Ал каиде и Исламске државе на Блиском истоку, нема терористичких акција већ две и по године и практично су сви терористички акти који су изведени, а изводили су их професионалци, искључиво изведени у вези са специјалном војном операцијом, односно са ратом у Украјини и извођени су углавном на територији Русије. И рушење 'Северних токова', и рушење моста на Криму, и убиство Дарије Дугине, убиства политичара и новинара, 'Крокус сити хол', Дагестан, дакле све је имало искључиву везу са акцијама које су професионални терористи, извршиоци, радили за своје западне налогодавце“.

Запад усмерио тероризам на Србију и Српску

Према Галијашевићу, чињеница да Србија и Република Српска нису увеле санкције Руској Федерацији разлог је због ког се тероризам као геополитички инструмент Запада сада усмерио на српски политички простор.
Међутим, важно је истаћи да су безбедносне структуре у Србији и Републици Српској реаговале високо професионално и адекватно безбедносној претњи, додаје Галијашевић.

„У БиХ кад говоримо о мигрантском таласу, у ствари говоримо о илегалним миграцијама, о илегалном уласку непознатих лица, лица без идентитета, без идентификационих докумената и било чега што би сведочило о њима и њиховом пореклу и ономе што су радили раније. Реч је о младим физички способним и војно потентним лицима од 18 до 30 година, а 98 одсто таквих је ушло од 2018. године. А 2018. jе она година кад је дошло до слома Исламске државе и Ал каиде у Сирији и кад су протерани из Ирака. После тога креће циљани и усмеравани талас непознатих људи, бивших бораца Ал каиде, које упорно међународне институције називају мигрантима као би нас обавезале на однос према њима као људима који траже некаква решења за економске или сличне проблеме.“
Генерално, организатори оваквих акција према Србији и Републици Српској су на Западу и отуда не би требало да нас чуди „изненадна посета“ директорa ЦИА Сарајеву, додаје Галијашевић.
Квазимуслимански терористи – гомила америчких убица
На констатацију да терористичке претње стижу из Приштине, Галијашевић каже да није важно одакле претње стижу будући да постоји стотине апликација, од којих су многе и бесплатне, којима се било где могу преусмерити позиви и мејлови.
Терористи су власништво Запада који је то своје власништво одвео у Украјину, обукао их у униформе Ајдара, Кракена, Десног сектора, Правог сектора и неких других паравојних структура и тако нам показао показа да тај ресурс више не користи на Блиском и Средњем истоку, истиче Галијашевић.
„Тамо немате терористичке акције. Где је нестала Ал каида и Исламска држава? Нестали су са геополитичким интересима Запада и сада су оријентисани према Русији. Усмеравају тај ресурс према Русији упркос оваквом страдању Палестинаца. Замислите да нема терористичке акције у вези са страдањем Палестинаца, а да је палестинско питање било генератор наводног муслиманског незадовољства готово пун век, од 1948. године. А сад немате терористичке акције у вези с тим, чак имате терористичке акције које Израел изводи убијајући лидере разних организација и генерала у разним земљама, нападајући конзулате итд. Али немате ниједне терористичке акције у вези са истребљењем Палестинаца које Израел врши. Како је то могуће?“

То је потврда да су Ал каида, Исламска држава и све те квазимуслиманске организације у ствари једна гомила америчких убица које имају друге задатке и због тога и јесте важно да будемо опрезни, истиче Галијашевић.

А да ли су претње дошле из Приштине, Бондстила или неких места које Американци контролишу мање је битно. Битно је да су организатори Американци, а да се пуно извршилаца кандидује и на Косову и у Босни, што захтева опрез, закључио је Галијашевић.

Буђење тероризма у Србији и Српској

Србија и Република Српска ових дана су мета терористичких претњи. Након претњи терористичким нападима које су раније добиле српске амбасаде и конзулати у Немачкој и Аустрији, претње је, како је изјавио министар спољних послова Марко Ђурић, добила и амбасада Србије у Берну.

Претећа порука јуче је стигла на мејл адресе више службеника Владе Републике Српске и представља део сценарија према Српској и пакет притисака који треба да изазове „панику“, изјавио је премијер Српске Радован Вишковић. Вишковић је истакао да је оператер са којег је стигла порука немачки, а да је порука дошла из Приштине.

Прекјуче је у невесињском селу Зови До, засеок Пирагићи у Републици Српској, мигрант заузео напуштену кућу, пуцао из аутоматске пушке и пушке М-48, и бацио две бомбе на мештане и полицију.

Пре три дана, вехабија Сенад Рамовић Бецан убијен је у окршају са полицијом на територији Новог Пазара. Рамовић је био станодавац џихадисте Милоша Жујовића, који је 29. јуна самострелом тешко ранио полицајца Милоша Јевремовића.

ПУЦАЈУ УКРАЈИНСКА УПОРИШТА: Руска армија кренула у велики напад

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА