Најновије

ФСБ УХАПСИЛА САРАДНИКЕ УКРАЈИНСКИХ СЛУЖБИ! Планирали саботажу водовода у Керчу

Oткривено је складиште са високоексплозивним импровизованим направама.

Федерална служба безбедности Русије (ФСБ) је на Криму привела три украјинска агента који су планирали постављање експлозивних направа и прикупљали информације о Оружаним снагама Русије, саопштио је Центар за односе са јавношћу ФСБ-а, преноси "РИА Новости".

"Приведен је држављанин Русије, рођен 1965. године, који је прошао обуку у Украјини. Код њега је пронађен експлозив, а утврђено је да је завршио обуку из малокалибарског оружја, као и обуку у идентификацији екстерног надзора и тајних метода комуникације. Такође, утврђено је да је направио импровизовану експлозивну направу која је у јулу 2024. године коришћена приликом минирања гасовода на Криму. Слична експлозивна направа пронађена је и у аутомобилу", наводи се у саопштењу ФСБ-а.

ФСБ додаје да је у Керчу приведен и држављанин Молдавије, рођен 1992. године, који је раније осуђиван за крађу на територији Украјине. Он је путем интернета у априлу тајно ступио у контакт са украјинским обавештајцима, по чијем је упутствима прикупљао и преносио информације, укључујући фото и видео-материјале о локацијама војне опреме и положаја противваздушне одбране руске војске, као и о транспортној и енергетској инфраструктуре на Криму.

"На основу информација које смо добили од ухапшених откривено је складиште са високоексплозивним импровизованим направама тежине 400 грама, које су биле намењене за дизање у ваздух црпне станице која снабдева Керч водом", додаје ФСБ.

Наводи се да је приведен и становник Севастопоља, који је украјинским специјалним службама одавао информације о локацији војних објеката на Криму, адресама становања високорангираног војног особља Оружаних снага Русије и возила која су користили.

"Ухапшени су признали злочине. Наставићемо на утврђивању свих околности њиховог незаконитог деловања у интересу специјалних служби Украјине", закључује се у саопштењу.

КРЕНУЛА РУСКА ОФАНЗИВА! На већини упоришта непријатељ на бруталним ударцима

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА