Најновије

ЛИТИЈУМСКО ПРЕПУЦАВАЊЕ СЕ НАСТАВЉА: Никезић одговорио министарки!

Ниједан закон не предвиђа колонизацију Србије, поклањање највреднијих рудних богатстава странцима и прекомерну експлоатацију, рекао је потпредседник Странке слободе и правде и народни посланик Душан Никезић у одговору Министарки рударства Дубравки Ђедовић Хандановић.

„Ниједан закон није могао предвидети да ћете колонизовати Србију, поклонити странцима највреднија рудна богатства и дозволити прекомерну експлоатацију, десетоструко већи извоз руде и незапамћено загађење животне средине“, навео је Никезић у саопштењу.

Зато, како је навео у одговору, у претходном Закону о рударству није било неопходно да постоји забрана извоза руде или механизам за национализацију рудника уколико угрожавају здравље грађана.

„Оно што је добро за Србију је да се ваша ера колонизације ближи крају. Српски народ неће да се копа литијум, неће да се прекомерно ископава наше природно богатство и угрожава здравље људи. И видећете – биће оно што народ жели, а не оно што сте договорили вашим коруптивним диловима“, поручио је он.

Погледајте ОВДЕ ударе руске авијације бомбама ФАБ-500

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА