Најновије

НИМАЛО НАИВНО: Украјинци нижу успехе - Русија стиснута са свих страна

Оружане снаге Украјине извеле су операцију у којој су уништиле руско црноморско складиште муниције и горива, саопштиле су украјинске морнаричке снаге.

Украјина је такође извела напад дроном на руски војни аеродром Мариновка у јужном руском региону Волгоград, погодивши складиште горива и оружја, рекао је безбедносни извор у Кијеву.

Руски губернатор Волгоградске области рекао је раније да је избио пожар на војном објекту у региону након што се у њега срушио украјински дрон.

По свему судећи, Русији је све теже и Курска област није једина која је критична. Кијев покушава на више пограничних тачака да сломи Русију.

Зеленски победнички

Украјински председник Володимир Зеленски обишао је погранични регион на североистоку земље одакле су украјинске снаге кренуле у велику офанзиву на руски регион Курска.
 
Зеленски је навео да се састао са врховним командантом украјинске војске Олександром Сирским током посете региону Суми, више од две седмице након што је Кијев извео продор преко границе Русије са хиљадама својих војника, пренео је Ројтерс.
 
Председник Украјине је додао да су у неким подручјима региона Курска под контролом Украјине остварена заробљавања која омогућавају размену, мислећи при том на заробљене руске војнике који могу бити размењени за украјинске затворенике које држи Москва.
 
Украјински лидер је објавио и видео на којем се рукује и грли са Сирским.
 
Кијев је саопштио да је створио тампон зону унутар области у региону Курска одакле су руске снаге гађале циљеве у Украјини.
Прочитајте ОВДЕ шта Путин каже о нападима Кијева

Извор: Правда / РТС 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА