Најновије

ОБОРЕН УКРАЈИНСКИ СУХОЈ: Кренули у пробој - сви напади одбијени!

Руска војска наставља операцију уништавања украјинске групе која је упала на територију Курске области. Оружане снаге Русије су у протекла 24 часа одбиле неколико украјинских напада, спречивши их да се учврсте у новим насељима руског региона, а такође су повратиле село Нечајев под своју контролу.

Упркос очигледној кризи у којој се налази украјинска група за продор, украјинска војна команда и даље покушава да напредује дубље у руску територију.

У те сврхе украјински генерали су претходног дана одлучили да ангажују авијацију која је требала да погоди положаје Оружаних снага Русије тешким бомбама западног типа.

Међутим, украјински ловац Су-27 није успео ни да стигне до линије дејства. Ваздушни циљ је открила посада руског ПВО система Бук-М3 и одмах уништена.

Током дана украјински војници извели су више напада у правцу насеља Малаја Локња, Черкаско Поречное, Руско Поречное и Руска Конопелка. Ниједан од ових напада није им донео успех, већ озбиљније губитке.

Руска војска, која држи одбрану у Курској области, примећује известан недостатак војне опреме међу украјинским јединицама. Оклопних борбених возила има још мање. Украјинска војна команда последњих дана шаље у нападе углавном пешадијске јединице без подршке оклопних возила.

Прочитајте ОВДЕ о тензијама на Косову и Метохији 

Извор: Тв Фронт 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА