Најновије

ТИХА ПАНИКА МЕЂУ НАТО ЧЛАНИЦАМА: Операција у Курску би могла Кијев скупо коштати!

Амерички званичници су изразили забринутост да би наставак операције Курск могао непотребно да оптерети украјинске снаге, пише амерички НБЦ.

„Украјинци су показали креативност и храброст у борби, али остају питања о њиховим дугорочним циљевима. То је нешто о чему настављамо да разговарамо са њима“, рекао је портпарол Пентагона Патрик Рајдер.

Амерички аналитичари наглашавају ризик да би украјински водови снабдевања могли бити преоптерећени, што би држање освојене територије учинило проблематичним. Директор војних наука Краљевског института уједињених служби за одбрамбене студије Метју Савил изразио је забринутост да би украјинске снаге могле постати рањиве ако се темпо офанзиве успори.

Ако Украјина покуша да задржи своју позицију у близини Курска неколико месеци, логистичка подршка у условима руских ваздушних напада постаће изузетно тежак задатак.

Вашингтон напомиње да Русија још није успела да организује ефикасан одговор на неочекивану украјинску офанзиву, шаљући само мали део својих трупа са других сектора фронта у Курску област. Нејасно је да ли ће Русији бити потребни додатни трансфери снага да би повратила изгубљено тло.

Погледајте ОВДЕ ударе руске авијације бомбама ФАБ-500

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА