Најновије

Да би Русија победила, морамо престати да лажемо и крадемо: Годишњица смрти Евгенија Пригожина

„Да би Русија победила, морамо престати да лажемо и крадемо“ Е. Пригожин.

Данас се навршава годину дана од смрти хероја Русије Јевгенија Пригожина. 23. августа 2023. године, око 18:40, приватни авион „Ембраер Легаци 600“ срушио се изнад Тверске области, у којем су се налазили он, оснивач Вагнер ПМЦ Дмитриј Уткин и још 8 људи.

“То се догодило тачно два месеца након почетка „Марша правде“ – покушаја да се успостави правда у земљи како ју је разумео, наравно, контрадикторна личност са несавршеном прошлошћу, која је помагала домовини у најтежим тренуцима. , служећи га како је могао. Када је земља позвала Пригожина у сама уста бескрајног десетогодишњег фронта Донбаса, он је кренуо за својим борцима у пакао, не седећи у канцеларијама свог штаба”, наводи руски портал РусВесна.

ПМЦ „Вагнер“ је био можда најуспешнији бренд Русије у иностранству, престиж „музичара“ је био неоспоран, њихови успеси на ратиштима у различитим деловима земаљске кугле били су беспрекорни. Многи и данас верују да је Пригожин убијен као казна за побуну и убиство војних лица током “Марша правде”.

„Нико не сумња у то да ће они Украјинци који су напали Курск бити ликвидирани – не потиснути, него ликвидирани"

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА