Најновије

ДОДИК: Сарадња Српске и Србије није рушење БиХ, непримерена опструкција Сарајева

Одуговлачење са давањем дозволе за прелет хеликоптеру из Србије је део организоване хајке из Сарајева којем смета сарадња Српске и Србије.

Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас да сарадња Републике Српке и Србије није рушење БиХ и критиковао Сарајево због "опструкције" приликом гашења пожара у Националном парку "Сутјеска".

Додик је новинарима у Бањалуци рекао да је поносан на потписану Декларацију Српске и Србије, која је основ за јачање сарадње.

"Наша сарадња није рушење БиХ већ је усмерена на то да побољшамо своје капацитете, а иновиране стратегије Србије говоре да ће Србија сада након економског раста подржати регион", рекао је Додик.

Он је захвалио председнику Србије Александру Вучићу и разумевању у институцијама Србије да се ангажују ресурси који су потребни Српској.

Додик је изјавио и да је било непримерено да се из Сарајева опструише налет хеликоптера из Србије да гасе пожар у Националном парку "Сутјеска".

"Непримерено је да се опструише налет хеликоптера из Србије. Видимо да је то део организоване хајке из Сарајева од министарстава која су у рукама Бошњака и смета им сарадња Српске и Србије", рекао је Додик.

"Нажалост овај пут пожар је био на нашој страни, последице би биле далеко мање да се одмах реаговало", рекао је Додик и захвалио што је хеликоптер Србије остао у Српској.

Додик је истакао да је данашњи пријем за пилоте који су гасили пожар и захвалност Хеликоптерској јединице МУП-а Србије без чијег ангажмана би штета у Националном парку "Сутјеска" била огромна.

Додик је подсетио да је Хеликоптерска јединица учествовала и у Северној Македонији и Грчкој.

"Имају на Балкану најреспектабилнију силу за гашење пожара. То је само један сегмент у којем сарађујемо", рекао је Додик, пренела је Срна.

Како су Украјинци ово извели насред Русије?! Обелодањени снимци напада на мостове у Курској области! (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА