Најновије

Кфор патролира административном линијом (ФОТО)

Ове активности су део свакодневних напора Кфора да обезбеди трајну безбедност за све, тврде из међународне мисије.

Припадници турског контигента Кфора из команде "Исток" патролирали су данас дуж административне линије, саопштено је из ове Мисије.

"Ове активности су део свакодневних напора Кфора да обезбеди трајну безбедност за све локалне заједнице које живе на Косову и да подржи регионалну стабилност", наводи се у саопштењу.

Немачки и амерички војници додељени Регионалној команди Исток спровели су данас обуку како би тестирали различите процедуре медицинске подршке операцијама, саопштено је Кфора.

"Ово је део редовних активности које се спроводе да би се обезбедио највиши степен спремности и интероперабилности међу различитим контингентима у оквиру Кфора", наводи се у саопштењу.

Додаје се да Мисија Кфора наставља да спроводи свој мандат који је заснован на Резолуцији 1244 Савета безбедности УН из 1999. године.

Истиче се да је њена мисија да непристрасно доприноси стабилном и безбедном окружењу за све људе и заједнице на Косову и Метохији, као и слободи кретања.

Подсећа се да Кфор на Косову делује као трећи безбедносни одговор, у блиској координацији са Косовском полицијом и мисијом Еулекс.

Нови "модни детаљ" украјинских војника: После нацистичких симбола и Кју-клукс клан (ФОТО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА