Најновије

„Нико не сумња у то да ће они Украјинци који су напали Курск бити ликвидирани – не потиснути, него ликвидирани"

Амбасадор Русије у Вашингтону Анатолиј Антонов изјавио је да је руководство Русије донело одлуку о одговору на напад Оружаних снага Украјине на Курску област и Кијев чека сурова казна.

„Искрено вам говорим да је председник Путин донео одлуку. Чврсто сам уверен да ће сви бити сурово кажњени за то што се догодило у Курској области“, рекао је Антонов, али није прецизирао о каквом одговору ће бити реч.

Такође је поручио да Кијев неће успети да створи било какву „тампон зону“ на територији Русије.

„То је немогуће. Неће бити никакве тампон зоне на територији Русије“, истакао је амбасадор за „Први канал“.

На констатацију да САД не одбацују такве изјаве Кијева, Антонов је рекао да није на Американцима да суде шта Русија треба да ради и како треба да штити своје границе.
Коментаришући улогу Америке у, како је рекао, терористичком нападу на Курску област, Антонов је оценио да Украјина ништа не предузима без „сигнала од својих господара“ из Вашингтона, те да у Кијеву не би смели ни прстом да мрдну без њихове сагласности.

На крају је истакао да ће украјински војници, који су извели напад на Курску област, бити ликвидирани.

„Нико не сумња у то да ће они бити ликвидирани – не потиснути, него ликвидирани. Али сама чињеница да још увек нисмо елиминисали све претње по Русију говори о томе да треба да јачамо војску и флоту и да сви заједно треба да размишљамо о заштити наше отаџбине“, закључио је Антонов.

Подсетимо, интензивни напад украјинских Оружаних снага на Курску област почео је 6. августа. У области је на снази ванредна ситуација и више пута је проглашавана опасност од ракета. Према подацима Министарства за ванредне ситуације Русије, више од 122 хиљаде људи расељено је из девет пограничних региона. Центри за привремени смештај за становнике Курске области који су били принуђени да напусте своје домове отворени су у 24 региона.

У Курску, као и у Белгородској и Брјанској области, на снази је режим контратерористичке операције.

ТАЧИ У БУЛИ: Главни адвокат прети да ће да га напусти, моли за помоћ Приштину

Извор: rs.sputniknews. com
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА