Најновије

СРПСКА ДЕЦА НАПАДНУТА У МОСТАРУ: Исписани кукасти крстови и усташки симболи (ФОТО)

У насељу Баћевићи где живе српски повратници, већ данима су мештани на мети нападача, а нико од надлежних ен реагује.

На игралишту у мостарском повратничком насељу Баћевићи више непознатих особа напало је српску децу, а игралиште и село облепљено је кукастим крстовима, словом "У" и "ХВО", потврдили су Срни мештани овог насеља.

Деца су нападнута синоћ, а мештани тврде да се кроз село пре четири ноћи чула и рафална пуцњава.

Председник Координације Срба Мостар Душан Голо, који живи у селу Баћевићи, рекао је да су мештани овог насеља, а посебно деца, три дана изложена насиљу и малтретирању, а да нико ништа не предузима.

"Пре четири ноћи у селу се чула рафална пуцњава. Неко је наишао кроз село и пуцао. О овоме ме је обавестила председник месне заједнице. Тада нисмо ништа пријавили полицији. Након тога, пре три ноћи, почиње малтретирање наше деце на игралишту, а све је кулминирало синоћ нападом на децу", појаснио је Голо.

Голо је рекао да је све кулминирало синоћ када је група момака напала децу на игралишту.

"Питали су нашу децу ко је одлепио и скинуо те налепнице. Јавио се један дечак и њега су напали и ударили шаком. Мој унук је позвао оца, мог зета, који је дошао и затекао непознате младиће да нападају и малтретирају децу. Он је покушао да их отера, да би они тада запретили да ће доћи старији и све их у Баћевићима побити", испричао је Голо.

Он је навео да су у село долазили са два аутомобила, те да су таблице записане, а да је о свему је обавештена и полиција.

"Људи су јако узнемирени. Овде сви раде шта хоће, прете. Крајње је време да се то заустави. Мислим да то неко ради смишљено, јер не могу да верујем да деци и младићима пада на памет да кукасте крстове лепи по српском селу и поред споменика жртвама фашизма", истакао је Голо.

Баћевићи су српско повратничко село на југу Мостара.

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оценио је да је напад на српску децу у повратничком насељу Баћевићи у Мостару злочин из мржње групе хрватских шовиниста.

Он подсећа да се у насељу пре четири ноћи чула и рафална пуцњава, а да су српски повратници, а посебно деца три дана изложена насиљу и застрашивању од стране хрватских екстремиста који су дошли са два аутомобила у насеље, наводи се у саопштењу Срба из региона.

"Очигледно је да се ради о смишљеном нападу јер се Баћевићи српско повратничко село", рекао је Линта и позвао Министарство спољних послова Србије да упути протестну ноту БиХ због ширења мржње и напада на српску децу у мостарском насељу, као и да тражи јавну осуду тог напада од званичника из реда хрватског народа у БиХ.

Истовремено, он је затражио хапшење и адекватно кажњавање починилаца.

"За српске повратнике у Мостару била би веома лоша поука ако ово постане још један насилан инцидент за који нико није кажњен", закључио је Линта.

ЗАВРШЕНА ТАЛАЧКА КРИЗА У ЗАТВОРУ! Сви нападачи елиминисани, таоци ослобођени (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА