Најновије

УКРАЈИНА У ПРОБЛЕМУ! Пада ентузијазам Америке за пружање војне подршке Кијеву

Вашингтон је све мање усмерен ка пружању војне подршке Кијеву, пише часопис „Форин аферс“.

„Ентузијазам за подршку украјинским ратним напорима јењава у Вашингтону, а све мање залихe америчког оружја навело је Конгрес да почетком ове године обустави испоруке Украјини, што је довело до губитака на бојном пољу“, пишу консултант у одељењу за политичко планирање Министарства спољних послова Француске Ђована ди Мајо и шеф париског огранка Европског савета за спољне односе Селија Белин.

Према њиховим речима, америчка „јавност врши притисак на САД да одустану од навике вођења бесконачних ратова, што је довело до хаотичног и лоше координисаног повлачења из Авганистана 2021. године и може довести до подједнако исхитрене одлуке о прекиду подршке Украјини“.

Констатујући проукрајински став потпредседника САД Камале Харис, која је прихватила номинацију Демократске странке да буде њен кандидат на председничким изборима у САД у новембру, аутори наглашавају да, чак и ако победи и покрене доделу нове помоћи Кијеву, то ће свеједно наићи на отпор републиканаца у Конгресу, који промовишу тезу да је „Америка на првом месту“.

Осим тога, уколико бивши председник Доналд Трамп буде поново изабран, могао би да натера украјинске власти да пристану на територијалне уступке како би брзо закључили споразум са Руском Федерацијом, пише часопис.

„Трамп је више пута говорио да ће покушати да се договори са руским председником Владимиром Путином“, подсећају аутори чланка.

Према речима ди Мајо и Белинове, такав договор би могао бити закључен „највероватније на уштрб територијалног интегритета Украјине“.

У материјалу се такође наводи да су европски лидери забринути због могућности радикалне промене америчке политике у Европи ако се Трамп врати у Белу кућу.

Нови "модни детаљ" украјинских војника: После нацистичких симбола и Кју-клукс клан (ФОТО)

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА