Најновије

ЗАХАРОВА: Немачка је наоружавањем Украјине издала Русију - неће проћи некажњено

Немачка је наоружавањем Украјине у актуелном сукобу изршила издају према Русији, а то јој неће проћи некажњено - изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова РФ Марија Захарова.

Наступивши на сверуском омладинском образовном форуму „Територија смисла“, подсетила је да је Русија изградила гасовод до Немачке и поштено је снабдевала гасом по коректним ценама, чиме је допринела развоју привреде те земље, иако је управо Немачка извела нацистички напад на СССР у прошлом веку.

„Градили смо односе са Немачком, иако је она спалила све не само у Русији, већ и у Белорусији и Украјини. Сада у Немачкој имају дрскости да нам нешто замерају, па чак и да нас оптужују. Штавише, боре се и против нас, снабдевајући кијевски терористички и екстремистички режим тенковима и другим оружјем“.

Захарова је нагласила да такво држање никоме не би прошло тек тако, па ће Немачка добити адекватан одговор.

„За то ће бити кажњени, јер таква издаја, таква подлост и таква дехуманизација никада не пролазе некажњено. Уверавам вас“, нагласила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије.

Бивши специјални помоћник председника Сједињених Држава Роналда Регана - Даг Бендоу - рекао је да помоћ Оружаним снагама Украјине треба прекинути након што су се појавиле информације о умешаности групе Украјинаца у дизању у ваздух балтичких гасовода Северни ток.

Упозорио је притом да Украјина намерава да увуче НАТО у сукоб са Руском Федерацијом.

Нови "модни детаљ" украјинских војника: После нацистичких симбола и Кју-клукс клан (ФОТО)

Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА