Најновије

НЕМАЧКИ АфД ОСВАЈА ЕВРОПУ: Потез од којег стрепе либерали широм Европе!

Алтернатива за Немачку (АфД) жели да оснује странку која би деловала на нивоу целе Европе, а како би добила средства ЕУ већ 2025. године, објавио је немачки "Тагесшау".

Према истраживању немачких медија НДР и ВДР, АфД тренутно интензивно ради на оснивању европске странке и жели да приступи јавним средствима ЕУ већ 2025. године.

Да би остварио тај циљ, АфД треба да оснује нову странку која ће радити на европском нивоу, такозвану Европску странку, наводе немачки медији.

Истиче се да је АфД до сада био само део групе десничарских партија у ЕП на нивоу ЕУ, док се европске странке састоје од националних партија у неколико држава чланица.

Друге велике европске групе у ЕП такође су основале такве странке, а предност за странке је што могу да добију средства на европском нивоу.

За веће европске странке, износ који је укључен може бити и више милиона.

АфД жури да оснује нову странку јер жели да испоштује рокове за буџет за 2025. годину, наводи НДР и ВДР.

Договор о томе треба да буде постигнут на конвенцији АфД која је заказана за средину септембра због тога што захтев за признавање европске странке и коришћење буџета за наредну годину, ЕУ мора да прими до краја тога месеца.

Одлуку о томе да ли ће бити одобрени грантови из буџета ЕУ и колико ће износити донеће Европски парламент.

"Тагесшау" наводи да је изненађујућа чињеница да АфД сада жели да добије јавни новац ЕУ преко сопствене странке због тога што су се највиши функционери странке од њеног оснивања више пута изјашњавали против добијања јавног новца, наводећи да партија треба да буде независна од тога.

Прочитајте ОВДЕ о све већим ударима Украјинаца на руској територији 

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА