Најновије

Соху: Путин приредио изненађење, његов декрет бр. 702 изазвао огорчење на Западу

Руски председник Владимир Путин приредио је изненађење западним земљама. Ово извештавају новинари из Кине.

Односи између Русије и Запада достигли су најнижу тачку од распада Совјетског Савеза и завршетка Хладног рата.

У том контексту, Сједињене Државе и њихови савезници редовно уводе санкције против Руске Федерације, а такође покушавају свим расположивим средствима да изолују и банкротирају свог конкурента.

Према речима кинеских новинара, у овој ситуацији руски председник Путин је предузео занимљив корак – његов недавни декрет број 702 је био изненађење. О овоме извештава Соху.

„Путин је у понедељак потписао указ којим се странцима и лицима без држављанства дозвољава да поднесу захтев за привремени боравак у земљи ако деле традиционалне руске духовне и моралне вредности“, напомињу аутори кинеске публикације.

Аналитичари Соху су приметили да је Путин заправо дао могућност да добију привремене боравишне дозволе свима онима који не подржавају идеале које намеће Запад.

Штавише, то се може учинити чак и без доказа о познавању руског језика. Председник је такође наложио руском Министарству спољних послова да припреми списак земаља у којима власти намећу своје деструктивне вредности становништву.

„На овај начин руске власти покушавају да привуку конзервативне западњаке који не деле агенду која се тамо промовише“, сматрају кинески новинари.

Народна Република Кина је навела да је Путинов декрет изазвао од‌јек и контроверзу, посебно у западним земљама.

Да ли покушавају да схвате шта руски председник жели да постигне таквим корацима? У том контексту, многи аналитичари нису могли да сакрију огорчење.

Посебно су се љутити коментари појавили у западним медијима у којима се тврди да Руска Федерација на тај начин жели да ухвати грађане ЕУ и САД, како би их потом разменили за своје грађане које је Запад заточио.

Према Кини, ствар је другачија. Путин јасно ставља до знања да је Русија место где се поштују традиционалне вредности и да су они који деле ову позицију увек добродошли.

Ако грађани западних земаља почну да искориштавају ову прилику и сматрају Руску Федерацију уточиштем, то ће бити велики успех за Кремљ.

Конкретно, пре неколико дана се сазнало да је потврда о привременом азилу у Русији издата великој породици из Сједињених Држава.

Одлучила је да се пресели у Руску Федерацију због незадовољства моралним и породичним парадигмама које се промовишу у САД, као и квалитетом образовања.

Руси мељу Украјинце на фронту: За 24 часа Кијев изгубио више од 1000 војника

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА