Најновије

ШОК У КИЈЕВУ: Бела кућа ревидира војну помоћ Кијеву због упада у руску Курску област

Бела кућа разматра могућност да ревидира војну помоћ Кијеву због украјинске операције упада у руску Курску област, пише „Вашингтон пост“.

Како наводи лист, амерички политичари нису сигурни да је таква офанзивна стратегија Кијева добра, док зависност Украјине од америчког оружја може резултирати директном ескалацијом конфликта САД, односно НАТО и Русије.

Амерички чиновник, који је желео да остане анониман, рекао је листу да су у току разговори између чланова америчке администрације по питању корекције количине предстојећих пакета испоруке војне помоћи Кијеву управо због одлуке да се изведе напад на Курску област.

„Вашингтон пост“ такође наводи и да амерички чиновници и даље нису до краја упознати са плановима Кијева по питању операције у Курској области.

Подсетимо, интензивни напад украјинских Оружаних снага на Курску област почео је 6. августа. У области је на снази ванредна ситуација и више пута је проглашавана опасност од ракета. Према подацима Министарства за ванредне ситуације Русије, више од 122 хиљаде људи расељено је из девет пограничних региона. Центри за привремени смештај за становнике Курске области који су били принуђени да напусте своје домове отворени су у 24 региона.

У Курску, као и у Белгородској и Брјанској области, на снази је режим контратерористичке операције.

Курск је гршка, Украјинци платити цену која ће бити катастрофална, Руси ће у потпуности ослободити Донбас

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА