Најновије

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛШТАБ: Руска авијација посебно агресивна - од 96 руских напада, 39 на Покровском правцу фронта!

Руске снаге агресивно користе авијацију у својим нападима којих је у последњих 24 сата било чак 96, објашњава се у саопштењу украјинског генералштаба.
Украјински тенк

Украјински тенк

Од 96 напада, 39 је на Покровском правцу фронта, истичу у Кијеву.

Генералштаб Оружаних снага Украјине (ОСУ) објавио је нови резиме ситуације на линији фронта 913. дана рата пуних размера који преносимо у целини.

Руске снаге су користиле противавионске топове у Јунаковки, Биловоди, Дружби, Рички, Великој Писаривки, Киндративци, Первомајском, Билопилу, Катериновки, Пожној, Микитивки, Ходину, Буњакину, Славгороду, Ухроиди, Порозку, Прогрешу, Пурошу, Гремјацхи, Карповицхи.

Подручја насеља Порозок, Шалигин, Глухив, Славгород, Меженивка, Велика Писаривка, Дмитривка, Искрискившчина, Бојаро-Лежачи, Бачивск, Вилна Слобода, Стрелецка Пушкарка, Пономаренки, Середина-Буда, Блешњичи, Ободи, Нововасиловка, Степне, Александровка, су захваћени ватром руске артиљерије и минобацача.

У правцу Харкова забележена су три сукоба код Хлибоког и Вовчанска. У 16:00 настављене су две борбе.

У правцу Купјанска, непријатељ је извео шест офанзивних операција у правцу Новоселивке, Стелмахивке и Синковке. Два напада још нису завршена. Такође, Руси су покренули НАР у округу Петропавливка.

Било је шест сукоба са непријатељем у правцу Лимана. Руси су јуришали на положаје наших бранилаца код Дружељубовке, Макијевке и Новосадова. Пет битака је завршено, једна је још трајала у 16:00.

На правцу Сиверског, украјински војници су зауставили два јуриша код Спирног и Виимке. Одбрамбене снаге су наставиле да одбијају руски напад код Верхнокамјанска.

У правцу Краматорска, инвазијска војска је напредовала према Ступочком, Часовом Јару и Калинвки. Дошло је до укупно 12 сукоба, од којих су три настављена.

На Торецком правцу одиграло се девет окршаја код Дилијевке, Торецка, Нелипивке и једна битка је била у току. Поред тога, освајачи су извршили три ваздушна удара на Дилијевку и Дружбу.

На Покровском правцу Руси су извршили 39 јуриша у областима насеља Воздвиженка, Зелене Поле, Мирољубивка, Гродивка, Калинове, Новогродивка и Птиче. Одбрамбене снаге обуздале су налет Руске Федерације и одбиле 31 напад, осам битака још није завршено. Непријатељски губици се рафинишу. Непријатељ је такође извео два ваздушна удара, бацивши КАБ на Мемрик и лансирајући НАР у правцу Александропоља, тврди украјински војни врх.

У правцу Курахива, освајачи су напали 12 пута у близини Краснохоривке, Карливке, Георгијевке и Костјантиновке. Девет сукоба је завршено, три су у току.

У правцу Времивска, непријатељ је три пута безуспешно јуришао на наше положаје код Угледара, Водјањија и Катериновке, стоји у саопштењу Кијева.

У правцу Орихив, дошло је до три сукоба код Новоандријевке и Шчербакија, где је једна од битака била у току. Поред тога, Руси су покренули 32 НАР-а у Лобкову, Пјатихаткију и Новоандријевки.

У правцу Дњепра, окупатори су, уз авијацију, извели ваздушне ударе противваздушним ракетама на рејоне Новотјагинка, Бургунка, Томарин и Змијевка.

На осталим подручјима фронта није било значајнијих промена, стоји у саопштењу украјинске армије.

Погледајте ОВДЕ ударе руске авијације у Курској области

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА