Најновије

БИВШИ ЦИА АНАЛИТИЧАР: Запад није способан за дугорочне операције у Украјини, а ту је и проблем Израела!

Украјински сукоб је открио неспособност западног војно-индустријског комплекса да одржи дугорочне војне операције, рекао је бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон у интервјуу за Јутјуб канал “Dialogue Works”.
Џонсон

Џонсон

„Украјинци су практично потрошили оно што су добили од Запада. Ни САД ни Европа не седе на гомили магацина препуних тенкова и артиљеријских оруђа. Они су готови. Последње две и по године (украјинског сукоба – прим. аут.) откриле су чињеницу да је Запад заправо слаб у погледу способности да подржи војне операције. Индустријска база је нестала и они су зависни од стране производње, као и од минерала и метала којима немају лак приступ, а да не говоримо о недостатку квалификоване радне снаге“, рекао је он.

По мишљењу стручњака, производна криза на Западу постаје још израженија на позадини палестинско-израелског сукоба.

„Било би једно да је ситуација у Украјини изолован случај, али постоји и Израел. Израел је први у реду да добије већину ове опреме, а Украјина је сада заузела друго место“, закључио је Џонсон.

Русија сматра да испоруке оружја Украјини ометају решење и директно укључују земље НАТО-а у сукоб. Шеф Министарства спољних послова Сергеј Лавров је напоменуо да ће сваки терет који садржи оружје за Кијев постати легитимна мета за Русију. Према његовим речима, САД и НАТО су директно укључени у сукоб, укључујући не само снабдевање оружјем, већ и обуку особља у Великој Британији, Немачкој, Италији и другим земљама. Кремљ је својевремено навео да пумпање Украјине оружјем са Запада не доприноси преговорима.

Прочитајте ОВДЕ шта Сијарто каже о ЕУ и “либералном мејнстриму”

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА