Најновије

ГОРИ КУРСКА ОБЛАСТ! Руски батаљони узвраћају ударац

Руски батаљон, који је више дана био под опсадом, успешно је одбијао нападе непријатељских снага у Малој Локњи, док су свежа појачања пристигла како би олакшала извлачење исцрпљених бораца. Борци 18. дивизије, који су међу првима стигли на Курски фронт да зауставе продор украјинских снага, неуморно су бранили своје положаје од напада непријатеља, који је користио НАТО оклопна возила, укључујући немачке БМП Marder.

Последњих дана, борбе су се интензивирале у подручју женске колоније ИК-11, где су украјинске снаге пробиле спољни периметар оклопном техником. Упркос великом притиску, руски војници су успели да се повуку под заштитом пристиглих појачања.

Од јуче ујутро, у Локњу су стигле нове снаге 1427. пука, омогућивши извлачење дела окружених бораца који су били исцрпљени вишедневним борбама. Истовремено, борбе се настављају у подручјима Руски Пореч и Черкаски Пореч, где руски војници спречавају непријатеља да затвори обруч око Малой Локње.

Према подацима Министарства одбране Русије, више непријатељских напада на Малую Локњу је успешно одбијено, али ситуација и даље остаје нестабилна, а сукоби се настављају. Непријатељ није исцрпео све своје резерве, што указује на то да ће борбе у овом подручју и даље бити интензивне.

УКРАЈИНСКА ОФАНЗИВА У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ: Нападају из шума, много диверзаната на терену

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА