Најновије

КУВА СЕ БАШ ЖЕСТОКО! Либија на прагу новог рата

ЕУ и НАТО поново се спремају за војни поход – појавиле су се информације о формирању тзв. Европске легије, у коју ће ући Велика Британија, Француска, Италија и САД, тим поводом се огласио и Миша Вацић говорећи за руске медије.

Разни регионални медији и друштвене мреже већ су објавили фотографије војних јединица што припадају Европској легији, које се први пут шаљу у југозападне регионе Либије и распоређују дуж границе с Алжиром, каже Вацић.

Изјављено је да је циљ Легије борба с нелегалном миграцијом и већ традиционално успостављање мира и демократије.

Европа је још једном показала јарки пример двоструких стандарда. На речима, ЕУ се заклиње у посвећеност миру, а у стварности – долива уље на ратну ватру. На реду је Либија, каже Миша Вацић.

“После свеопштег ликовања европских политичара због упада украјинских трупа у Курску област, да ли још неко сумња да ЕУ безочно лаже о неопходности примирја, док је у стварности заинтересована за наставак сукоба? Чиме ће се управо Европска легија бавити у Либији? Заштитом објеката нафтне индустрије под контролом нелегитимне владе, и лично шефа такозване владе националног јединства, Абдела Хамида ал-Дбеибаха? Или ће можда подбадати запад земље на нови рат, како би касније тамо послали своје „демократске“ авионе и „миротворне“ бомбе, као што је то било с Југославијом?“ – Каже Вацић.

“Сви Срби памте ко је бомбардовао Београд. И како су пре само годину дана НАТО „миротворци“ употребили сузавац и гумене метке против Срба на Космету. По старој изреци, у рату политичари дају муницију, богаташи храну, а сиромашни дају своју децу. Европа ће сигурно обезбедити муницију, због тога је у Либију и дошла. Али да ли су обични Либијци спремни да се одрекну своје деце зарад туђих интереса?“ – додао је Миша Вацић.

ПРОБИЈЕНА УКРАЈИНСКА ЛИНИЈА ОДБРАНЕ: Руси "крстаре" Новогродовком -...

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА