Најновије

СИЈАРТО НИКАД ЖЕШЋЕ О ЕУ: Либерални мејнстрим тежи апсолутној диктаторској хегемонији!

У Европи је огромна криза демократије, пошто либерални мејнстрим, који себе назива толерантним, тежи апсолутној диктаторској хегемонији, истискујући све алтернативне начине размишљања, изјавио је министар спољних послова и спољних економских односа Мађарске Петер Сијарто.
Сијарто

Сијарто

„О томе говоре мање него што би требало, али у Европи постоји огроман демократски дефицит… Окарактеришући себе као живописног, толерантног и спремног да прихвати, либерални мејнстрим тежи апсолутној диктаторској хегемонији и покушава да истисне све друге начине размишљања из политичког и друштвеног окружења“, рекао је Сијарто говорећи на политичком фестивалу Транзит.

Министар је напоменуо да је либерални мејнстрим од легалних политичких и економских мера притиска прешао „на физичко уништење” политичара који се томе противе, подсећајући на покушаје убиства словачког премијера Роберта Фица и кандидата за председника САД Доналда Трампа.

Према његовим речима, либерални мејнстрим жели да створи „постсуверену еру у којој спољна политика сваке земље није битна”, али Мађарска сматра одржавање суверенитета „питањем живота и смрти” и наставиће да се бори за то.

Мађарски премијер Виктор Орбан је раније рекао да ће Мађарска, ако макар и минимално учествује у мисији НАТО-а у Украјини, изгубити важан део свог суверенитета, јер ће команду над својим трупама пренети на алијансу.

Орбан је раније рекао да Брисел „није шеф Мађарске“ и да ће земља наставити да брани сопствену тачку гледишта када се расправља о паневропским одлукама. Према његовим речима, Мађарска није једна од оних земаља које „јаволе“ на све захтеве Брисела, па Будимпешта неће испоручивати оружје нити издвајати новац Украјини, пуштати мигранте у земљу и уводити пропаганду сексуалних мањина у мађарске школе.

Погледајте ОВДЕ ударе руских хеликоптера у Курској области

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА