Најновије

СКОРО 6 ХИЉАДА МРТВИХ: Језив биланс "курског удара"

Украјина је од почетка сукоба у Курској области у том правцу изгубила више од 5.800 војника, 72 тенка, 31 борбено возило пешадије, 58 оклопних транспортера, 383 борбена оклопна возила, 177 возила, саопштило је руско Министарство одбране.

Руске снаге су од почетка сукоба уништиле пет противваздушних ракетних система Оружаних снага Украјине, 11 вишецевних бацача ракета, укључујући три ХИМАРС-а и један М-270, наводи се у саопштењу.

Операција уништавања украјинских јединица се наставља, војска и даље одбија покушај Оружаних снага Украјине да продре на територију Руске Федерације, потврдили су у Министарству.

У претходна 24 сата, руска војска је одбила нападе непријатељских јуришних група у правцу насеља Комаровка, Малаја Локња, Нечајев и Черкаско Поречно.

Такође, спречени су и напади непријатеља у правцу насеља Вишњевка, Борки, Погребки и Спаљно, када су Оружане снаге Украјине изгубиле до 40 војника, један тенк, четири борбена оклопна возила и два аутомобила.

Руске снаге настављају са извиђањем, идентификацијом и уништавањем украјинских диверзантских група које из шумских предела покушавају да продру дубље на територију Русије.

Украјина је током претходног дана изгубила више 300 војника, наводи се у саопштењу Министарства.

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА