Најновије

УКРАЈИНСКА ОФАНЗИВА У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ: Нападају из шума, много диверзаната на терену

Према најновијим извештајима, руска армија наставља да одбија нападе украјинских снага у Курској области.

Групација „Север“, уз подршку армијске авијације и артиљерије, успешно је одбила нападе украјинских штурмских група на правцима села Комаровка, Мала Локња, Нечајев и Черкасско Поречно.

Такође су осујећени покушаји напада у правцима Вишневке, Борки, Погребки и Спалноје. Убијено је и рањено до 40 украјинских војника, уништен је један тенк, четири борбена возила пешадије (ББМ) и два возила.

Настављају се акције потраге и откривања украјинских диверзантских група у шумским подручјима, које покушавају да продру дубље на руску територију.

Руски удари авијацијом и артиљеријом погодили су јединице 22. и 61. механизоване бригаде, 80. и 82. десантно-штурмске бригаде ВСУ, као и бригаде националне гарде у подручјима Вишневке, Гордејевке, Ивашковског и других.

У Сумској области изведени су ваздушни удари по украјинским резервама у областима као што су Белопоље, Суми и други градови.

Украјинске снаге претрпеле су губитке од преко 300 војника и 14 комада оклопне технике, укључујући тенкове, борбена возила пешадије и друге врсте технике.

НАЈВЕЋИ УДАРАЦ ЗА РУСЕ? „Руски Асанж“: Зашто је Француска ухапсила оснивача Телеграма

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА