Најновије

ЗАХАРОВА О ДУРОВУ: Сећам се 2018. године...

Званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова прокоментарисала је хапшење оснивача Телеграма Павела Дурова, објавивши списак НВО које су 2018. године од руских власти захтевале да "уклоне препреке" у раду Телеграма и питала да ли су данас спремни да стану у заштиту оснивача друштвене мреже ухапшеног у Француској .

"Сећам се како су 2018. године 26 невладиних организација, међу којима 'Хјуман рајтс воч', 'Амнести интернешенел', 'Фридом хаус', 'Репортери без граница', 'Комитет за заштиту новинара' и друге, осудиле одлуку руског суда да блокира Телеграм", написала је Захарова на Телеграму.

Званична представница руског МСП-а је подсетила да су западне невладине организације тада од Русије захтевале да не стоји на путу Телеграму.

Конкретно, у том тренутку су према Телеграму постојале законске претензије "какве су постојале у многим земљама због техничких параметара система шифровања", навела је Захарова.

"Упркос томе, Дуров је све то време био на слободи и настављао је да развија своју платформу", додала је.

Поставља се питање да ли је западни свет спреман да се бори за слободу само када Русија ту слободу наводно угрожава, или ће и сад од Париза тражити да ослободи Павела Дурова.

Француска полиција ухапсила је у суботу увече оснивача Телеграма Павела Дурова на аеродрому у Паризу, стављајући му на терет низ кривичних дела, а пре свега одбијање ове друштвене мреже да сарађује с властима.

Оптужница против Дурова биће подигнута у недељу и укључиваће саучесништво у кривичним делима која се, како се наводи, врше уз помоћ Телеграма, као што су тероризам, трговина дрогом, превара и прање новца, уз запрећену затворску казну до 20 година.

Извор: РТ Балкан 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА