Најновије

Бивши шеф хрватских обавештајаца поводом хапшења шпијуна у Србији: БИА активно ради с Русима

Није непознато да је директор ЦИА незадовољан понашањем БИА, открива Анте Летица.

Коментаришући јутрошњу вест о хапшењу хрватског шпијуна у Београду, Анте Летица, бивши шеф оперативе у хрватској обавештајној агенцији (Хрватска извјештајна служба - ХИС), у разговору за "Јутарњи лист" истиче да су српска Безбедносно-информативна агенција и полиција привођење извршили недуго након посете директора америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА) Вилијама Бернса.

"То што непосредно након његовог одласка Србија хапси наводног хрватског шпијуна покушај је показивања мишића, да су Србија и Вучић на неки начин главни и да су вође у региону", тумачи Летица.

"Није непознато да је Бернс био незадовољан понашањем БИА", наводи хрватски обавештајац и у прилог својој тврди указује да је "њен бивши челник Александар Вулин стављен под санкције САД".

БИА активно ради с Русима, не само у делу који се тиче опште познатих ствари где службе морају да сарађују (тероризам и организовани криминал), него у погледу прогона руских дисидената на подручју Србије, каже Летица.

Српска безбедносна служба "премрежена је руским утицајем, учествовала је у просрпском покушају државног удара у Црној Гори и под утицајем је проруских кругова. У неким службама се људи покушавају дистанцирати од тога," тврди хрватски обавештајац и у том контексту наводи Војнобезбедносну агенцију иако је, додаје, "и она под руским утицајем".

"У неким службама се људи покушавају дистанцирати од тога (војна сигурносна агенција, иако је и она под руским утицајем)", тврди Летица.

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА