Најновије

ДАЧИЋ ПОТВРДИО ХАПШЕЊЕ ХРВАТСКОГ ШПИЈУНА: Огласила се Хрватска

Српски медији објавили су раније данас да је на подручју Београда рано ујутро Безбедносно-информативна агенција (БИА) у сарадњи с другим надлежним државним телима ухапсила особу за коју је речено да је "хрватски шпијун".

Хрватско Министарство спољних и европских послова (МВЕП) тврди да "нема никаквих сазнања" о хапшењу хрватског шпијуна у Београду.

"Немамо никаквих сазнања о наведеној теми, нити да се такав догађај уистину догодио" речено је из МВЕП-а на питање Хине о писању медија у Србији.

Српски медији објавили су раније данас да је на подручју Београда рано ујутро Безбедносно-информативна агенција (БИА) у сарадњи с другим надлежним државним телима ухапсила особу за коју је речено да је "хрватски шпијун".

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић потврдио је данас да је на подручју Београда ухапшена особа због сумње да је шпијунирала у корист Хрватске.

Дачић је новинарима у Палати "Србија" у Београду рекао да је акцију хапшења извела Безбедносно-информативна агенција (БИА).

"Полиција је само давала логистичку подршку", рекао је Дачић.

Додао је да постоји појачани интерес безбедносних структура разних за наш простор, и да све безбедносне службе раде по одређеним прописима, и да све што спада изван тога, попут кривичних дела ће бити санкционисана.

Према сазнањима медија, акција је резултат вишемесечног оперативног рада БИА и наставак сузбијања шпијунског и деструктивно-субверзивног деловања хрватске обавештајно-безбедносне службе СОА.

Подсетимо, јуче је до медија доспела информација да је споразум о признању кривице за дело шпијунажа са српским властима потписао и Дејан Раковић из Београда, осумњичен да је ангажован од стране Обавештајне службе (ОС) Албаније, као и Обавештајне агенције тзв. Косова, по чијим налозима је прикупљао податке од безбедносног значаја, помажући на тај начин рад ових служби, те стварајући њихову обавештајну мрежу на територији Србије.

СИРСКИ У ПАНИЦИ: Покушава да спаси каријеру нападом украјинских снага на Курску област

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА