Најновије

"Један напад није довољан": Израелски министар позива на одлучујући рат против Хезболаха

Према његовим речима, министар одбране води "деструктивну политику", како у борби против палестинског покрета Хамас, тако и против Хезболаха, у тренутку када је неопходно деловати одлучно.

Израелски министар за националну безбедност Итамар Бен-Гвир позвао је министра одбране Јоава Галанта да се не ограничи само на један успешан превентивни напад, већ да започне рат пуног размера са шиитским либанским покретом Хезболах.

"Израел се не сме задовољити једним успешним превентивним нападом, морамо покренути одлучујући рат против Хезболаха који ће елиминисати претњу на северу и омогућити становницима да се безбедно врате кућама", написао је он на друштвеној мрежи Икс.

Према његовим речима, министар одбране води "деструктивну политику", како у борби против палестинског покрета Хамас, тако и против Хезболаха, у тренутку када је неопходно деловати одлучно.

Хезболах и Израел у недељу су разменили ракетне ударе. Хезболах је саопштио да је испаљено више од 320 ракета и десетине дронова, којима је гађано укупно 11 израелских војних објеката, укључујући и оне на Голанској висоравни које контролишу Израел.

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху рекао је да су израелске снаге извеле превентивни напад на циљеве Хезболаха у недељу ујутро и уништиле хиљаде ракета, након што су обавештајци уочили припреме за напад на територију Израела.

Израелска војска је саопштила да је у операцији уништавања објеката и наоружања Хезболаха учествовало око 100 авиона. Према њиховој оцени, штета причињена Израелу услед напада је "минимална".

Масовни удар Хезболаха дошао је као одговор на убиство вишег команданта покрета Фуада Шукра у израелском ваздушном нападу на стамбену зграду у јужном предграђу Бејрута крајем јула.

Министарство одбране Русије о данашњем масовном нападу: Шта је било на мети?

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА