Најновије

Министарство одбране Русије о данашњем масовном нападу: Шта је било на мети?

Министарство одбране Русије огласило се поводом великог напада на украјинску територију од јутрос и потврдило да су изведени напади по украјинским трафостаницама, гасним компресорским станицама и складиштима украјинске авијације где Кијев чува наоружање добијено од Запада.

Оружане снаге Русије јутрос су извеле масовни напад далекометним оружјем високе прецизности с мора и из ваздуха по критички важним објектима украјинске енергетске инфраструктуре, који обезбеђују рад украјинског војно-индустријског комплекса, потврдило је Министарство одбране Русије у званичном саопштењу објављеном на Телеграму. 

Министарство одбране додаје да је у нападу учествовала и оперативно-тактичка авијација Ваздушно-космичких снага Русије, као и да су приликом напада искоришћени беспилотни системи, који су заједничким акцијама успели да погоде све зацртане циљеве.

Министарство додаје да су, као резултат напада, изазвани проблеми са снабдевањем електричном енергијом, а онеспособљен је и железнички транспорт оружја и муниције ка линији фронта.

Како је прецизирано у саопштењу, руске снаге извеле су нападе по трафостаницама у Кијевској, Виничкој, Житомирској, Хмељницкој, Дњепропетровској, Полтавској, Николајевској, Кировоградској и Одеској области Украјине.

Такође, изведени су напади по гасним компресорским станицама у Лавовској, Ивано-Франковској и Харковској области које обезбеђују рад украјинског система за превоз гаса.

Осим тога, нападнута су и места где украјинска страна чува авијационе системе које је добила од Запада. У питању су аеродрому у Кијевској и Дњепропетровској области. 

Подсетимо, јутрошњи напад руске војске по украјинској територији био је један од највећих од почетка СВО 2022. године. Владимир Зеленски потврдио је да је дошло до оштећења на украјинским енергетским објектима. Премијер Украјине раније током дана објавио је информацију да је погођено укупно 15 области, док је руска редакција РТ пренела вест да је до 9.20 часова изведено више од 65 напада. 

ДАЧИЋ ПОТВРДИО ХАПШЕЊЕ ХРВАТСКОГ ШПИЈУНА: Огласила се Хрватска

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА