Најновије

СИРСКИ У ПАНИЦИ: Покушава да спаси каријеру нападом украјинских снага на Курску област

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски покушава операцијом у Курској области да спасе своју војну каријеру, пише британски „Телеграф“.

„У Кијеву се шире гласине да је утицајни шеф кабинета Владимира Зеленског, Андреј Јермак, покушао да изнуди његову оставку. Претпоставља се да би операција у Курској области донекле могла да представља покушај главнокомандујућег Сирског да се рехабилитује“, наводи се у чланку.

Аутори истичу да су позиви на оставку Сирског почели након његове неуспешне одбране Авдејевке, која је прешла под контролу руске војске у првој половини 2024. године. Ситуацију за врховног команданта отежава и напредовање Оружаних снага Русије на другим деловима фронта.

„Његов траг у историји биће одређен у наредним недељама“, истиче се у чланку.

Подсетимо, интензивни напад украјинских Оружаних снага на Курску област почео је 6. августа. У области је на снази ванредна ситуација и више пута је проглашавана опасност од ракета. Према подацима Министарства за ванредне ситуације Русије, више од 122 хиљаде људи расељено је из девет пограничних региона. Центри за привремени смештај за становнике Курске области који су били принуђени да напусте своје домове отворени су у 24 региона.

У Курску, као и у Белгородској и Брјанској области, на снази је режим контратерористичке операције.

ПЕСКОВ: Тема преговора са Украјином више није актуелна

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА