Најновије

СЛУЧАЈ ДУРОВ: Продужен притвор

Хаос у Француској...

Полицијски притвор Павелу Дурову, суоснивачу и извршном директору платформе Телеграм званично је продужен до среде, саопштено је данас из француског тужилаштва.

„Ухапшен у суботу 24. августа, овај руски бизнисмен је саслушан у оквиру истраге покренуте за кривична дела која се односе на 'организовани криминал', укључујући одбијање да се обелодане информације неопходне за законско пресретања порука и злочиначко удруживање”, наводи се у саопштењу тужилаштва, преноси париски дневник Фигаро.

Судска истрага, отворена 8. јула након прелиминарне истраге Националне службе за борбу против организованог криминала (Јуналцо), односи се на укупно дванаест кривичних дела.

Међу њима су саучесништво у поседовању фотографија малолетника са педо-порнографским садржајем, саучесништво у набавци, транспорту, поседовању, понуди или продаји дрога, као и саучесништво у превари коју је извела организована банда, преноси портал БФМТВ.

Француско правосуђе се интересује за друштвену мрежу Телеграм због недостатка модерације и акција за сузбијање трговине дрогом на тој платформи, али и због спречавања ширења садржаја педофилског карактера.

Правосудне власти такође истражују у оквиру овог правног поступка оптужбе за „одбијања на захтев надлежних власти комуникације информација или докумената неопходних за реализацију и коришћење пресретања дозвољених законом”.

Ова оптужба одражава бројне критике упућене Телеграму због тога што редовно одбија да сарађује са властима земаља у којима је апликација доступна.

Извор: Политика 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА