Најновије

Сви чекају кишу да нас мало "охлади", прогноза се Србима неће свидети: На врата куца тропски септембар

Колико ће трајати овај топлотни талас и да ли нас и у септембру чекају високе температуре, говорио је за ТВ Прву Ђорђе Ђурић.

"Врели талас у овом облику је последњи који ће нас захватити овог лета. Ово топло време се наставља и у наредном периоду, чак и почетком септембра. Јуче је у Ћуприји било 38 степени, али како септембар буде одмицао, тако ће и температуре лагано падати", истиче метеоролог.

Ђурић је открио и да ли ће бити падавина. "Највећи проблем овог лета јесте озбиљан дефицит падавина, такође било је делова Србије где је било озбиљних падавина. Те падавине нису биле равномерно распоређене и највише ту пате пољопровредници. Кукуруз и сунцокрет су у катастрофалном стању. Иако ће бити мањих нестабилности од уторка до петка, то неће бити неке јаче падавине", рекао је Ђурић и додао:

"У глобалу, септембар ће бити прави летњи, с тим што ћемо имати чак и неке тропске карактеристике у првих седам до 10 дана уз температуре од 30-35 степени, а онда ће средином септембра лагано да падају температуре. Неког озбиљнијег захлађења у првих 20 дана септембра, нема. Рано је да се прецизира, али чини ми се да ће ово лето бити најтоплије икада ако гледамо средње вредности", рекао је Ђурић.

Моћан продор руске војске на Доњецком правцу

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА